Moderno tržište zdravlja, fitnessa, nutricionizma i ljepote svakodnevno nas preko različitih kanala bombardira informacijama o dijetama raznoraznih celebrity osoba, o čudesnim anti-age proizvodima te različitim metodama brzog mršavljenja i postizanja figure kakve viđamo na naslovnim stranicama časopisa i internetskih portala. Sve to dovodi do svojevrsne prezasićenosti informacijama zbog čega je prosječnom čovjeku izuzetno teško razumjeti što je dobro za njega i na koji način može postići željeni cilj.

  • Što ako znanost ima odgovor na ta pitanja?
  • Što je to DNA i na čemu se bazira „DNA life testiranje“?
  • Što su „DNA diet“ i „DNA sport“ protokoli genetskog testiranja?

Po dogovoru za potrebe klijenata radimo sve vrste testova forenzičke i analitičke analize.
U suradnji s najboljim laboratorijima u Europi omogućujemo:

  • DNA Paternity test

Test utvrđivanja očinstva se zbog apsolutne sigurnosti radi na 3 uzorka. Rezultati svakog testiranja su najstraže povjerljivi i dostupni samo strankama koje sudjeluju u testiranju. Svi biološki uzorci dostavljeni na DNA analizu se moraju uništiti po provođenju iste, a digitalni zapisi se brišu nakon 5 godina.

  • DNA Diet, analiza koja omogućuje uvid u najoptimalniji tip prehrane
  • DNA sport, analiza koja omogućuje uvid u potencijalne sposobnosti sportaša
  • i ostala DNA testiranja (DNA Health, DNA Mind, DNA Estrogen, DNA Skin, DNA Dental)

Dobiveni testovi imaju 99,9% točnost, a testiranje se vrši u/preko poliklinike te se šalje u najbolje europske laboratorije na analizu i obradu.
Rezultate možete očekivati u najbrže mogućem roku.

 

DNA diet

DNA diet test omogućuje zdravstvenim djelatnicima prijeko potrebnu pomoć pri stvaranju smjernica za individualiziranu kontrolu tjelesne težine u nekog pojedinca. Plan i program prehrane i treninga koji se stvaraju na temelju rezultata ovog testa na jedinstven su način u potpunosti prilagođeni potrebama pojedinca, a baziraju se na genetski uvjetovanim specifičnostima u metabolizmu masti i drugih nutrijenata karakterističnim za svakog čovjeka ponaosob. Dok prehrana koju smatramo zdravom može donijeti dobar rezultat u kontekstu regulacije tjelesne mase, postotka masnog tkiva u organizmu te statusa kardiovaskularnog i lokomotornog sustava, od ključnog je značaja napomenuti da postoji veliki broj faktora koji izravno utječu na potencijalno poboljšanje ili pogoršanje tih parametara. Razina zdravlja u nekog čovjeka rezultat je upravo međudjelovanja tih faktora, a ovaj test omogućuje preciznu identifikaciju i mjerenje svakoga od njih. Na taj se način omogućuje strukturiranje individualiziranog plana i programa prehrane i vježbanja, odnosno plana i programa prehrane i vježbanja po mjeri, potrebama i karakteristikama pojedinca, umjesto korištenja općih smjernica koje mogu, a i ne moraju donijeti rezultat.

 

DNA sport

DNA sport test omogućuje uvid u potencijalnu sposobnost nekog sportaša. Provođenjem ovog testa, omogućuje se optimizacija treninga i izbora vježbi koje sportaš izvodi u svrhu povećanja svoje sposobnosti, vrši se procjena prijemljivosti sportaša za ozljede, stvaraju se optimalne strategije oporavka nakon intenzivnog treninga i natjecanja te se kreira plan i program treninga namijenjen specifičnom cilju vezanom uz tjelesnu težinu sportaša (povećanje, smanjenje ili zadržavanje trenutačnog stanja). Ovaj je test koristan neovisno o tome da li je sportaš dio profesionalnog pogona te želi saznati kako maksimalizirati svoj potencijal, ili je dio rekreativnog pogona i želi maksimalizirati učinak treninga kojeg izvodi i dosegnuti najvišu razinu tjelesne pripremljenosti. Na temelju rezultata ovog testa stvara se DNA profil sportaša podijeljen u tri kategorije s obzirom na različite tipove sportskih karakteristika – snaga i izdržljivost, status tetivnog aparata (kvaliteta tetivnog tkiva u organizmu) i oporavak nakon intenzivne aktivnosti.

 

Obratite nam se s povjerenjem za sva dodatna pitanja i informacije.