Politika zaštite osobnih podataka odnosno Politika Privatnosti

 

Poliklinika Krešimir poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja svojih internetskih stranica.

 

Poliklinika Krešimir može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja internetskih stranica putem kolačića (cookies), koji ne sadrže osobne podatke te IP adrese koje su automatski zabilježene u zapisima pristupa. Isti služe da bi web stranica radila optimalno. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

 

Zaštita osobnih podatka – općenito

 

Osobne podatke prikupljamo prije svega radi:

 • Osiguravanja pružanja tražene usluge
 • Što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit
 • Promocije naših usluga u skladu Vašim ukazanim interesom
 • Naše interne statističke obrade podataka
 • Mogućnosti slanja publikacija, brošura i drugih vezanih promidžbenih materijala
 • Izrade plana tretmana i ponude
 • Rezervaciju smještaja
 • Izradu izvještaja za povrat osiguranja
 • Vođenja evidencije tijekom zahvata
 • Praćenja zadovoljstva pacijenata

 

Podaci pokriveni sustavom Politike zaštite osobnih podataka tj. politike privatnosti: 

 • ime i prezime korisnika
 • datum rođenja
 • OIB
 • spol
 • kontakt podaci: adresa, broj telefona, mail
 • medicinski podaci (medicinska dokumentacija, snimke, laboratorijski nalazi, testovi, podaci o prošlom i trenutnom zdravstvenom stanju, podaci o izvršenim tretmanima i terapijama, dijagnoze…)
 • fotografije
 • video nadzor
 • ostali podaci koje razmijenite s nama, a želite da ostanu tajni
 • Ime, adresa i telefon najbližeg srodnika

 

 

 Vrijeme trajanja Politike privatnosti

 U trenutku dostavljanja Vaših podataka, Vi pristajete na kontakt s nama te s nam time dajete za pravo staviti vas na našu mail listu – trenutak dozvole, vaš je izričit pristanak na kontakt. Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, a u svakom trenutku možete tražiti isključenje s naše mailing liste putem poveznica koje se nalaze unutar svake komunikacije ili slanjem direktnog zahtjeva. Nakon toga, Vaše ćemo podatke koristiti isključivo u svrhu interne statističke obrade podataka.

 

Sadržaj Politike privatnosti

 Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo te ih nećemo staviti trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka. Poliklinika Krešimir vam neće slati neželjenu poštu. Poliklinika Krešimir ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ako je to moguće, čim prije.

 

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne zahtijevamo od vas slanje podataka kako bismo vam omogućili pristup na svoje stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno.

 

Ne prodajemo, ne prenosimo i ne otkrivamo podatke koje prikupimo na svojim internetskim stranicama nikome organizacijskog tima, osim:

 

u slučajevima kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza,

 • u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite vašeg života ili tjelesnog integriteta, a vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu svojih osobnih podataka,
 • u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu,
 • u slučajevima kada ste vi sami objavili te podatke ( čl. 7., st. 3., toč. 1., 2., 3. i 4. Zakona o zaštiti osobnih podataka ),

 

Tajnost podataka

 Želimo jasno reći da prilikom posjeta ovim stranicama Vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da drugim stranama nećemo otkrivati podatke koje smo zaprimili, osim u slučajevima navedenima u prethodnome poglavlju.

 

Statistika poslužitelja

 Naš poslužitelj globalne mreže koristi statistički softver. Ti su programi standardno obilježje svih internetskih poslužitelja i nisu karakteristični samo za naše stranice. Takvi statistički programi omogućuju nam svoje stranice prilagoditi kako bi bile što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje (utvrđivanje podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike, prilagođavanje stranica za pojedine internetske preglednike, učinkovitost strukture naše lokacije te posjećenost naših stranica.

 

Upotreba kolačića (Cookies)

 Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naš poslužitelj globalne mreže koristi kolačiće. Radi se o jako malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika u svrhu praćenja odabira pojedinih jezičnih varijanti naših stranica, kao i prilikom ulaska na dijelove stranica koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo. Kolačići koje naš internetski poslužitelj postavlja brišu se automatski s Vašeg računala na kraju sesije, odnosno onog trenutka kada napustite naše stranice. Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe kolačića, ako je vaš internetski preglednik tako postavljen.

 

Poruka elektroničkom poštom

 Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-poštu) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, bilo putem e-pošte s pitanjem ili komentarom, ili obrascem koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva.

 

Sigurnost podataka

 Radi sigurnosti podataka na ovoj adresi te kako bismo osigurali pristupačnost usluge svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi softver koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na ovoj lokaciji strogo su zabranjeni.

 

Kontrola

 Možete u svako doba zatražiti pregled svih osobnih podataka koje smo od Vas dobili na stranicama. Možemo na Vaš zahtjev ažurirati, ispraviti ili brisati te podatke ili ubuduće prestati koristiti te podatke.

 

Ako imate bilo kakva pitanja ili dvojbe u vezi s našom Politikom zaštite osobnih podataka, ili u vezi sa svojim iskustvima s ovom internetskom adresom, molimo vas da nam se javite.

 

Promjene i prestanak uvjeta korištenja

 Poliklinika Krešimir pridržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove internetske lokacije te uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi ili kada su korisnici o njima obaviješteni. Uvjeti korištenja primjenjuju se do raskida istih od vaše strane ili od naše strane. Vaš raskid, moguć u bilo kojem trenutku, znači prestanak korištenja ovih stranica i poništenje svih materijala i sadržaja preuzetih i korištenih s iste internetske lokacije.

 

Zakonitost obrade

 Poliklinika Krešimir će obrađivati vaše podatke na zakonit i siguran način.

 

Ukoliko smatrate da Društvo postupa s Vašim podacima na nezakonit način te isto ne može riješiti u suradnji s Društvom, imate pravo uložiti prigovor Nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka – AZOP).

Zakonska regulativa:

Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka)

Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

Vaš pristanak

 Koristeći našu stranicu, pristajete na naša pravila o privatnosti.

 

Promjene pravilima privatnosti

 Ako odlučimo promijeniti pravila privatnosti, objavit ćemo ih na ovoj stranici. U Zagrebu, 1. rujna 2022.