Estetska medicina i dermatologija ključni su segmenti moderne medicinske prakse usmjereni na očuvanje i poboljšanje izgleda te promicanje osjećaja dobrobiti kod pojedinca. Kombinirajući najnovija dostignuća u oba područja, pruža se sveobuhvatna skrb za pacijente, fokusirajući se kako na prevenciju znakova starenja i održavanje zdravog i atraktivnog izgleda, tako i na zdravlje kože.

Inovacije u estetskoj medicini omogućile su razvoj tretmana koji minimaliziraju vrijeme oporavka i rizike, pružajući pacijentima mogućnost da nastave sa svojim uobičajenim aktivnostima gotovo odmah nakon zahvata. Suvremeni pristupi uključuju upotrebu botulinum toksina, dermalnih filera, tretmana laserom, terapije svjetlom, i mnoge druge neinvazivne do minimalno invazivne procedure.

Osim estetskih korekcija, teži se stvaranju promjena koje pozitivno utječu na svakodnevni život pojedinca, pomažući im da se osjećaju zadovoljnije i samopouzdanije. Estetska medicina i dermatologija idu ruku pod ruku, promičući ideju da zdravlje i ljepota zajedno doprinose poboljšanju kvalitete života.

U sklopu dermatoloških usluga, pružamo:

 • Dermatološke preglede, uključujući preventivne preglede madeža kliničkim i dermoskopskim pregledom, ključne za rano otkrivanje promjena na koži.
 • Uklanjanje virusnih bradavica, fibroma te seboroičnih i aktiničkih keratoza različitim metodama od krioterapije tekućim dušikom do elektro i RF metode koagulacije i elektrokauterizacije, pružajući tako rješenja za razne kožne probleme.
 • Preglede djece i savjetovalište za atopijski dermatitis i alergijske bolesti, nudeći podršku i smjernice za upravljanje ovim stanjima.
 • Savjetovalište za zaštitu od sunca i prevenciju malignih promjena kože, edukacijom o važnosti adekvatne zaštite i samopregleda.

Sve više, igla postaje alat izbora u odnosu na skalpel, odražavajući rastuću preferenciju za manje invazivne, ali efikasne tretmane koji podržavaju ideju o ljepoti bez boli. Naš pristup je usmjeren na individualne potrebe svakog pacijenta, pružajući personalizirane planove liječenja koji usklađuju estetske želje s očuvanjem zdravlja kože.

 

 

Exilis Elite

Exilis Elite  predstavlja vrhunac tehnologije u području neinvazivnog i bezbolnog oblikovanja tijela te uklanjanja masnih naslaga. Ovaj uređaj, plod je višegodišnjih istraživanja o utjecaju radiofrekvencije i ultrazvuka na tijelo, nudi neusporedivu efikasnost u svojoj klasi, s impresivnih 85% zadovoljnih korisnika diljem svijeta.

Zašto odabrati Exilis Elite? Razlozi su mnogi:

 • Inovacija: Exilis kombinira radiofrekvenciju i ultrazvuk, ciljajući različite slojeve tkiva za maksimalno smanjenje masnih naslaga i zatezanje kože.
 • Sigurnost: Opremljen je sustavom kontrole protoka energije, Exilis Elite jamči učinkovite, sigurne i bezbolne tretmane bez potrebe za oporavkom.
 • Univerzalnost: Može se primjenjivati na lice, podbradak, leđa, vrat, ruke, dekolte, noge, trbuh, bokove – odlažući potrebu za kirurškim zahvatima.
 • Djelotvornost: Redukcija obujma vidljiva je već nakon serije od 6 tretmana, s mogućnošću gubitka između 4 do 15 cm.

Tretmani su potpuno prilagodljivi, traju do sat vremena i provode se svakih 5 do 10 dana. Tijekom tretmana, lagano zagrijavanje tkiva potiče smanjenje masnih stanica i proizvodnju kolagena, što dovodi do smanjenja celulita i zatezanja kože.

Ovaj tretman je prikladan za osobe od 20 do 65 godina, za sve tipove kože i u svim godišnjim dobima. Za optimalne rezultate, preporučuje se 6 tretmana s intervalima od 7 do 10 dana. Važno je dolaziti hidriran na tretmane i nakon njih održavati lagani nivo fizičke aktivnosti. Rezultati su dugotrajni, no njihova održivost ovisi o vašim životnim navikama.

Odaberite Exilis Elite za jedinstven, siguran i bezbolan način postizanja željenog izgleda, bez kirurških zahvata i s dugotrajnim rezultatima.

 

Microneedling

Microneedling, poznat i kao terapija mikroiglicama, revolucionarna je metoda u svijetu estetske medicine, posebno kada je riječ o pomlađivanju i održavanju mladalačkog izgleda kože. Tehnologija SkinPen predstavlja vrhunac u ovoj kategoriji, budući da je to jedina metoda microneedlinga koja je dobila odobrenje američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) i Europske unije za tretman borbi protiv različitih kožnih problema, uključujući plitke i duboke bore, hiperpigmentacije, hipopigmentacije (vitiligo) i ožiljke od akni.

SkinPen koristi precizno kontrolirane mikroigle koje prodiru u kožu, stvarajući mikroskopske kanaliće. Ovaj proces potiče prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, ključnih proteina odgovornih za čvrstoću, elastičnost i mladolik izgled kože. Osim što potiče regeneraciju kože, microneedling SkinPen tehnologijom također poboljšava apsorpciju i djelotvornost topičkih tretmana, čineći ih učinkovitijima.

Prednosti tretmana SkinPen microneedlingom uključuju:

 • Smanjenje vidljivosti finih linija i dubokih bora
 • Ujednačavanje tona kože i smanjenje hiperpigmentacija
 • Poboljšanje izgleda ožiljaka od akni i drugih vrsta ožiljaka
 • Liječenje i poboljšanje stanja hipopigmentacije, kao što je vitiligo
 • Poboljšanje teksture i općeg izgleda kože, čineći je glađom i čvršćom

Tretman je siguran, minimalno invazivan i pruža brze rezultate s minimalnim vremenom oporavka, omogućavajući pacijentima da se brzo vrate svojim uobičajenim aktivnostima. Uz to, SkinPen je prikladan za sve tipove kože, što ga čini fleksibilnim rješenjem za širok spektar kožnih problema i potreba.

U Poliklinici Krešimir, ponosni smo što možemo ponuditi ovu naprednu metodu microneedlinga kao dio našeg sveobuhvatnog pristupa njezi i pomlađivanju kože. Naš tim stručnjaka posvećen je pružanju individualiziranih tretmana koji odgovaraju specifičnim potrebama i ciljevima svakog pacijenta, koristeći najnovije tehnologije i metode u estetskoj medicini.

 

Profhilo®

Profhilo® predstavlja inovaciju u polju estetske medicine kao prvi stabilizirani proizvod hijaluronske kiseline (HA) bez dodatka BDDE, posebno dizajniran za tretiranje opuštene kože. Zahvaljujući jednoj od najvećih koncentracija HA dostupnih na tržištu, točnije 64 mg/2 ml, Profhilo® ne samo da intenzivno hidratizira kožu, već i stimulira preoblikovanje i obnavljanje opuštenog tkiva, pružajući izvanredne rezultate.

Kako djeluje Profhilo®?

Profhilo® djeluje na jedinstven način stimulirajući proizvodnju četiri različite vrste kolagena i elastina kroz polagano oslobađanje hijaluronske kiseline u tkivu. Ovaj proces dovodi do značajnog poboljšanja kvalitete kože, njezine strukture i izgleda već unutar mjesec dana od tretmana.

Prednosti Profhilo® tretmana

 • Intenzivna hidratacija: Profhilo® dubinski hidratizira kožu, čime se poboljšava njezin izgled i tekstura.
 • Preoblikovanje tkiva: Stimulira regeneraciju i obnovu opuštene kože, pružajući vidljiv efekt zatezanja i podizanja.
 • Samostalni tretman ili u kombinaciji: Može se koristiti kao samostalni tretman ili u kombinaciji s drugim estetskim procedurama za optimalne rezultate.
 • Stimulacija kolagena i elastina: Potiče proizvodnju četiri različite vrste kolagena i elastina, ključnih za mladolikost kože.

Za koga je Profhilo®?

Profhilo® je idealan za osobe koje žele poboljšati kvalitetu svoje kože, posebno one s opuštenom kožom koja traži intenzivnu hidrataciju i regeneraciju. Tretman je pogodan za sve tipove kože i preporučuje se kao dio sveobuhvatne strategije za borbu protiv znakova starenja.

Zašto Profhilo®?

Zbog svojih jedinstvenih svojstava i sposobnosti da pruži značajna poboljšanja u izgledu i kvaliteti kože, Profhilo® se smatra revolucionarnim proizvodom u svijetu estetske medicine. Njegova sposobnost da djeluje izvan konvencionalnih kategorija poput boostera ili biorevitalizatora, otvarajući novu kategoriju bioremodelinga, čini ga izuzetnim izborom za one koji teže postići prirodno ljepšu i zdraviju kožu.

U Poliklinici Krešimir, ponosni smo što možemo ponuditi Profhilo® tretmane kao dio našeg opsežnog portfelja estetskih usluga, pružajući pacijentima pristup najnovijim inovacijama u njezi kože i pomlađivanju.

 

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama predstavlja inovativni pristup u svijetu estetske medicine, koristeći snagu vlastite krvi za obnovu i revitalizaciju kože. Ova metoda, poznata kao plazma bogata trombocitima, temelji se na korištenju trombocita, faktora rasta i matičnih stanica iz vlastite krvi kako bi se potaknula regeneracija tkiva, stvaranje novog kolagena i krvnih žila te smanjenje vidljivih znakova starenja.

Naša poliklinika primjenjuje ovu tehniku koja je sigurna, efikasna i pruža dugotrajne rezultate. Osim što koristi moć vaše krvi, kombiniramo ju s hijaluronskom kiselinom za dodatni sinergijski učinak. Hijaluronska kiselina, ključan sastojak za hidrataciju i volumen kože, zajedno s A-PRP tehnikom, postiže izvanredne rezultate u obnovi kože i smanjenju znakova starenja.

Indikacije za PRP terapiju su široke, uključujući smanjenje bora, tretiranje ožiljaka od akni, pomlađivanje kože na rukama, i čak poticanje rasta kose. Priprema za tretman uključuje vađenje male količine vaše krvi, koja se zatim centrifugira kako bi se izdvojila plazma bogata trombocitima, koja se nakon toga aplicira na kožu.

Rezultati su brzo vidljivi i nastavljaju se poboljšavati tijekom vremena, s preporukom od tri tretmana za maksimalnu efikasnost. Tretman je iznimno siguran, s minimalnim rizikom od nuspojava, budući da se koristi vlastita krv pacijenta.

Nakon tretmana, pacijenti se mogu odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, s mogućim privremenim crvenilom ili natečenošću. Dugotrajnost rezultata se razlikuje od pacijenta do pacijenta, ali može trajati do dvije godine, uzimajući u obzir individualne karakteristike svakog pacijenta.

Važno je napomenuti da se PRP terapija ne preporuča osobama s određenim zdravstvenim stanjima, uključujući probleme s trombocitima, autoimune bolesti, te trudnicama.

Naša poliklinika posvećena je pružanju najsigurnijih i najučinkovitijih tretmana, prilagođenih specifičnim potrebama i ciljevima svakog pacijenta, uz detaljne konzultacije s našim stručnjacima.

RF tretmani

U području estetske dermatologije, RF (radiofrekvencijski) tretmani predstavljaju inovativnu i efikasnu metodu za pomlađivanje kože lica i tijela. Ova tehnologija koristi radiofrekvencijske valove za zagrijavanje dubljih slojeva kože, stimulirajući time proizvodnju kolagena i elastina, što rezultira čvršćom, glađom i mlađom kožom.

Kako RF tretmani djeluju?

RF tretmani djeluju tako što sigurno prodiru u duboke slojeve kože bez oštećenja površinskog sloja kože. Toplina generirana radiofrekvencijskim valovima uzrokuje kontrakciju postojećeg kolagena, potiče remodeliranje i novu proizvodnju kolagena, te poboljšava cirkulaciju krvi u tretiranom području. Kao rezultat, koža postaje čvršća, bore se smanjuju, a tekstura kože značajno se poboljšava.

Prednosti RF tretmana

 • Neinvazivnost: RF tretmani su neinvazivni, što znači da nema rezova niti potrebe za oporavkom nakon tretmana.
 • Sigurnost: Tretmani su sigurni za sve tipove kože i mogu se provoditi tijekom cijele godine.
 • Minimalno vrijeme oporavka: Pacijenti se mogu odmah vratiti svojim uobičajenim aktivnostima nakon tretmana.
 • Svestranost: RF tretmani mogu se koristiti na licu i tijelu, uključujući područja kao što su vrat, dekolte, ruke, trbuh i bedra.
 • Dugotrajni rezultati: Iako su vidljivi rezultati često primjetni nakon prve sesije, optimalni rezultati postižu se kroz seriju tretmana, s dugotrajnim poboljšanjem izgleda kože.

Idealni kandidati za RF tretmane

RF tretmani su idealni za osobe koje traže efikasno rješenje za smanjenje znakova starenja kao što su fine linije, bore, opuštenost kože, bez potrebe za kirurškim zahvatom. Također, ovi tretmani su odlični za osobe koje žele poboljšati opći izgled i teksturu svoje kože.

U Poliklinici Krešimir, RF tretmani su dio našeg sveobuhvatnog pristupa njezi kože, gdje stručnjaci koriste najsuvremeniju tehnologiju i metode kako bi pružili personalizirane tretmane prilagođene specifičnim potrebama i ciljevima pomlađivanja svakog pacijenta. Naš cilj je pomoći vam da postignete i održite mladolik izgled, uz potpunu sigurnost i komfor tijekom tretmana.

Tretman Botoxom

Botox, prirodni pročišćeni protein dobiven od bakterije Clostridium botulinum, našao je svoju primjenu u različitim medicinskim granama, uključujući okulistiku, neurologiju, pedijatriju, a u posljednje vrijeme najviše se koristi u estetskoj medicini. Botulinum toksin, dostupan u sedam imunološki različitih oblika označenih slovima od A do G, najučinkovitiji je u estetskim tretmanima za glađenje površinskih bora i prevenciju nastanka dubljih bora.

Primjena Botoxa u estetske svrhe fokusira se na smanjenje bora na čelu i oko očiju koje nastaju zbog uobičajenih mišićnih pokreta. Kao nekirurški tretman, Botox je siguran i iznimno popularan zbog svoje efikasnosti. On ne utječe na osjetilne živce, niti izaziva osjećaj ukočenosti, omogućavajući tako prirodan izgled.

Tretmani Botoxom posebno su učinkoviti za:

 • Horizontalne bore na čelu
 • Vertikalne bore između obrva
 • Bore smijalice oko očiju
 • Gummy smile
 • Bruksizam
 • Migrene uzrokovane napetim maseter mišićima

Cilj tretmana Botoxom jest postići osvježen i mladenački izgled lica, uzimajući u obzir važnost umjerenosti i profesionalnosti u primjeni. Važno je da tretman provodi iskusni liječnik koji može pravilno procijeniti potrebnu količinu Botoxa.

Tijek zahvata uključuje:

 • Inicijalni razgovor s pacijentom
 • Potpisivanje suglasnosti
 • Izradu plana tretiranja
 • Pripremu i izvođenje tretmana
 • Nanošenje post proceduralne kreme

Priprema za tretman podrazumijeva uklanjanje šminke i dezinfekciju tretiranog područja. Trajanje tretmana i razgovora je oko 45 minuta, s vremenom aplikacije od 15 do 20 minuta.

Botox djeluje blokiranjem signala od živaca do mišića, što dovodi do opuštanja mišića i izravnavanja bora. Rezultati su vidljivi unutar 7 dana, s trajanjem efekta od 4 do 6 mjeseci. Tretman se može ponavljati, s preporučenim intervalom određenim od strane liječnika.

Tretman je odobren od strane američke organizacije Food and Drug Administration (FDA) 2002. godine, a njegova popularnost potvrđena je milijunima zadovoljnih korisnika. Nakon tretmana, preporuke uključuju izbjegavanje ležanja nekoliko sati i izlaganja ekstremnim uvjetima poput saune ili sunčanja kako bi se minimizirale nuspojave kao što su crvenilo, otok ili osjetljivost na mjestu ubrizgavanja.

Tretman dermalnim filerima

Hijaluronski dermalni fileri u posljednjem desetljeću zauzimaju vodeće mjesto u estetskim tretmanima za popunjavanje bora, pružajući licu mladolik izgled. Njihova popularnost raste zbog kompatibilnosti s tijelom, mogućnosti biološke razgradnje, jednostavne primjene i minimalnog rizika od komplikacija. Hijaluronska kiselina, ključna komponenta filera, ima vitalnu ulogu u hidrataciji kože i poticanju regeneracije te stvaranju novog kolagena.

Primjena hijaluronskih filera nije ograničena samo na smanjenje postojećih bora, već se koristi i preventivno kod mlađih osoba. Mogućnosti tretmana su široke, uključujući popunjavanje nazolabijalnih i mentolabijalnih bora, tretmane podočnjaka, povećanje usana, kao i vraćanje volumena licu i korekciju kontura, poput obraza i brade.

U našem pristupu primjenjujemo filozofiju “manje je više”, težimo zadržavanju prirodnog izgleda s minimalnim intervencijama. Kroz precizno tretiranje određenih zona, postižemo efekt liftinga lica, omogućavajući klijentima da zadrže svoje prirodne konture.

Tretman uključuje nekoliko koraka:

 • Inicijalni razgovor s pacijentom s ciljem razumijevanja želja i očekivanja
 • Potpisivanje suglasnosti
 • Planiranje tretmana i odabir odgovarajućeg filera
 • Priprema i izvođenje tretmana, uz informiranje pacijenta o količini aplikacije filera
 • Nanošenje post proceduralne kreme za ublažavanje moguće iritacije kože

Priprema za tretman je brza, podrazumijeva uklanjanje šminke i dezinfekciju tretiranog područja, te primjenu anestetske kreme. Sam tretman traje oko sat vremena, ovisno o željama pacijenta i područjima koja se tretiraju.

Rezultati su vidljivi odmah, s minimalnim vremenom oporavka. Potrebno je izbjegavati ekstremne uvjete poput saune ili direktnog sunčanja nakon tretmana.

Posebno popularan tretman je povećanje usana, gdje se koristi Teosyal®RHA hijaluronski filer, posebno dizajniran da prati prirodne pokrete lica, osiguravajući prirodan izgled i dugotrajan rezultat. Prije zahvata, važno je razgovarati o željenom efektu s liječnikom, kako bi se odredila prava količina filera. Oporavak nakon povećanja usana obuhvaća kratkotrajnu oteklinu i mogućnost hematoma, koji nestaju u roku nekoliko dana. Preporuča se izbjegavanje šminke i alkohola prvi dan nakon tretmana, uz korištenje preporučene kozmetike za ublažavanje tkivne reakcije.