Uvod i kontrola and kolačićima

Subjekt koji je zadužen za kontrolu podataka dobivenih korištenjem vlastitih kolačića na ovoj web stranici (u daljnjem tekstu Poliklinika Krešimir) je:

POLIKLINIKA Krešimir za neurokirurgiju, ortopediju i traumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s fizikalnom terapijom, kliničku radiologiju – uzv dijagnostika, anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu s liječenjem boli, neurologiju, onkologiju i radioterapiju, reumatologiju, plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju i vaskularnu kirurgiju, Zagreb (Grad Zagreb) Ulica Ivana Zahara 3, OIB: 94118672697

Ova Obavijest o kolačićima postavlja osnovu na kojoj će Poliklinika Krešimir obrađivati ​​sve podatke koje prikuplja o vama putem tehnologije praćenja, poput kolačića, i pruža vam informacije o tim tehnologijama praćenja, a posebno o kolačićima. Ove su informacije namijenjene boljem razumijevanju toga što su kolačići i ulozi koju imaju u Vašem posjetu našoj web stranici. Europsko zakonodavstvo zahtijeva da sve web stranice koje koriste kolačiće osiguravaju da ste dobro informirani o tome i dajete izričito dopuštenje za prikupljanje i pohranu podataka prikupljenih korištenjem kolačića.

 

Ukoliko imate pitanja u vezi s ovom Obavijesti o kolačićima ili ako želite podnijeti zahtjev u vezi s Vašim osobnim podacima, kontaktirajte nas na adresi:

 

info@poliklinika-kresimir.hr

 

Podatci koji se spremaju

Poliklinika Krešimir može prikupiti informacije vezane o vama dok se koristite web stranicom.

 

Informacije koje prikupljamo mogu biti:

 •  Vaš identitet (kao internet protokol adresa);
 • informacije o uređaju kao što su vrsta preglednika, jezik preglednika, datum i vrijeme Vašeg URL zahtjeva i preporuke;
 • Vaše postavke, poput postavki jezika, obavijesti o web mjestu ili upozorenja;
 • Vašu lokaciju;
 • koji sadržaj gledate ili stranice koje posjećujete;
 • upite za pretraživanje koje postavljate pomoću pretraživanja naše web stranice.

Na koji način Poliklinika Krešimir prikuplja moje podatke? Mi prikupljamo Vaše podatke putem naše web stranice, preko kolačića.

Podatke o vama prikupljamo kada koristite našu web stranicu ili pregledavate sadržaj koji pruža Poliklinika Krešimir. Dio ovih podataka automatski se prikuplja kolačićima i pohranjuje u zapisnike poslužitelja. Također koristimo razne tehnologije za određivanje lokacije, uključujući IP adresu koja može, na primjer, pružiti Poliklinika Krešimir informacije o tome u kojoj ste državi ili gradu.

 

3.1.1 Što su kolačići?

 Kolačić su tekstualna datoteka koju web stranica sprema na Vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite web stranicu. Omogućuje web mjestu da zapamti Vaše radnje i postavke (kao što su prijava, jezik, veličina fonta i druge postavke prikaza) tijekom određenog vremenskog razdoblja, tako da ih ne morate ponavljati kad se vratite na web mjesto ili pregledavate, s jedne stranice na drugu. Kolačići, između ostalog, služe da bi  web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

 

Postoje razne vrste kolačića. Neki kolačići, kako je navedeno u nastavku, proširuju funkcionalnosti naše web stranice i poboljšavaju Vaše iskustvo korištenja naše web stranice, drugi su presudni za njezino pravilno funkcioniranje i web stranica možda neće raditi bez njih.

 

3.1.2 Vrste kolačića, svrha kolačića i koliko dugo se kolačići čuvaju

 Strogo potrebni kolačići: ovi su kolačići neophodni za kretanje po web mjestu i upotrebu njegovih značajki, poput pristupa sigurnim područjima. Bez ovih kolačića ne mogu se pružiti usluge koje korisnici web mjesta traže. Strogo potrebni kolačići koriste se za pohranu jedinstvenog identifikatora za upravljanje i prepoznavanje korisnika kao jedinstvenog za ostale korisnike koji trenutno pregledavaju web stranicu, kako bi se korisniku pružila dosljedna i točna usluga.

 

Ovi kolačići omogućuju usluge koje su korisnici web stranice posebno tražili.

 

Ovi kolačići su vlastiti kolačići koje postavlja web poslužitelj posjećene stranice i dijele istu domenu. Brišu se nakon godinu dana.

 

Izvedbeni kolačići: Ovi kolačići prikupljaju informacije o korisnicima kao što su brzine učitavanja stranice, brzine internetske veze, vrsta preglednika, vrsta uređaja, veličina zaslona itd. U svrhu procjene izvedbe web mjesta i omogućavanja njegovog poboljšanja. Jednom prikupljeni podaci se izravno anonimiziraju. Postavlja ih usluga treće strane pod nazivom Google Analytics. Prikuplja podatke u skupnom (tj. Anonimnom) obliku, uključujući broj posjetitelja web mjesta, odakle dolaze posjetitelji i stranice koje su posjetili. Ti se kolačići dijele na sesije kolačića koji se brišu kad korisnik zatvori preglednik i trajni kolačići koji ostaju na korisnikovom računalu / uređaju unaprijed određeno vrijeme (obično dvije godine).

 

Funkcionalni kolačići: To su kolačići koji se automatski sjećaju izbora koje su korisnici prethodno napravili kako bi poboljšali svoje iskustvo prilikom sljedećeg posjeta web mjestu (gdje korisnici odabiru željeni jezik ili pamte postavke, na primjer jesu li se, na primjer, već prijavili). Ovi se kolačići također koriste kako bi se spriječilo da se korisniku nudi usluga koja je prethodno bila ponuđena i odbijena. Ovi su kolačići trajni i uglavnom se čuvaju godinu dana. Neki su postavljeni nakon pojavljivanja iskačućeg prozora značajke kako bi se spriječilo njegovo ponovno pojavljivanje na određenoj stranici, dok drugi određuju pojavljuje li se natpis centriran pri dnu na svim stranicama na web mjestu, namijenjen oglašavanju prisutnosti značajnih web stranica. Odsutnost ovog posljednjeg kolačića prikazuje natpis.

 

Ovi kolačići su vlastiti kolačići koje postavlja web poslužitelj posjećene stranice i dijele istu domenu.

 

Kolačići za oglašavanje: Ovi kolačići prate aktivnosti pregledavanja korisnika na web mjestima i prikupljaju informacije o navikama pregledavanja korisnika. Ovi se kolačići koriste za prikazivanje oglasa relevantnijih za korisnike web mjesta i njihove interese; kako bi se ograničio broj prikaza korisnika oglasa i pomoglo u mjerenju učinkovitosti reklamnih kampanja. Ovi kolačići sadrže jedinstveni ključ koji može razlikovati navike pregledavanja pojedinih korisnika ili kod trgovine koji se mogu prevesti u skup navika ili preferencija pregledavanja pomoću podataka pohranjenih negdje drugdje. Sjećaju se da je korisnik posjetio web mjesto i te se informacije dijele s drugim organizacijama, poput oglašivača. Kolačići za ciljanje ili oglašavanje često će biti povezani s funkcionalnošću web mjesta koju pružaju druge organizacije. Podatke sadržane u ovim kolačićima općenito postavljaju i kontroliraju ove treće organizacije.

 

Svi će se kolačići koristiti samo u gore navedene svrhe i za pružanje boljih usluga svim posjetiteljima naše web stranice kako bismo vam mogli predstaviti našu web stranicu i usluge na najprikladniji način.

 

Imajte na umu da je na ovom web mjestu, Google Analytics kod se dopunjuje s “nonymizeIP” kako bi se osiguralo anonimizirano prikupljanje IP adresa (tzv. maskiranje IP-a).

 

Youtube

 Želimo vajm pružiti širok spektar multimedijskih informacija. Zbog toga ubuduće može doći do toga da ugrađujemo videozapise sa YouTuba-a (YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066 USA). The legal basis for this is Art. 6 para. 1 lit. f) GDPR.

 

Integracija djeluje u poboljšanom načinu privatnosti, koji se naziva i rješenjem bez kolačića, što znači da će YouTube samo kad se videozapis stvarno reproducira postaviti kolačiće i piksele za personalizaciju rezultata oglašavanja i pretraživanja.

 

Kada reproducirate YouTube video, sljedeći podaci se prenose Googleu kao YouTube operateru:

 

IP adresa,

određena adresa posjećene stranice,

preneseni ID preglednika

sistemski datum i vrijeme poziva,

postojeći kolačići koji se mogu koristiti za jedinstvenu identifikaciju Vašeg preglednika.

Za ovu obradu podataka isključiva je odgovornost Google kao operatora YouTubea. Niti imamo znanja niti možemo utjecati na to koji se podaci (i kako se oni tamo obrađuju). Više informacija možete pronaći ovdje. Napominjemo da Google može dobiti dodatne informacije putem kolačića koji su već pohranjeni na Vašem računalu. Niti imamo znanja niti možemo utjecati na to koji se podaci (i kako se oni tamo obrađuju). Možete pronaći pravila o privatnosti YouTubea ovdje.

 

3.1.3 Kako se kontroliraju kolačići

 Kolačiće možete kontrolirati i / ili brisati kako želite. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već na Vašem računalu i možete postaviti većinu preglednika da spriječe njihovo postavljanje. Ako to učinite, međutim, možda ćete morati ručno prilagoditi neke postavke svaki put kad posjetite web mjesto, a neke usluge i funkcije možda neće raditi.

 

Za općenitije informacije o kolačićima i kako ih onemogućiti putem preglednika, posjetite http://www.allaboutcookies.org/.

 

Možete lako prihvatiti ili odbiti svaki od kolačića na ovoj stranici prilagođavanjem svojih postavki na odgovarajućem linku na web stranici Poliklinike Krešimir pod nazivom “Postavke kolačića”.

 

3.2 Informacije o vama prikupljamo putem web svjetionika i praćenja parametara

 Također koristimo softver sličan kolačićima poznat kao web svjetionici. Web svjetionik jedna je od brojnih tehnika koja se koristi za praćenje tko čita web stranicu ili e-poštu, kada i s kojeg računala. Također se može koristiti za preusmjeravanje korisničkog klijenta na web uslugu treće strane u svrhu praćenja. Nije moguće odbiti upotrebu web svjetionika. Međutim, budući da se koriste zajedno s kolačićima, možete ih učinkovito onemogućiti postavljanjem preglednika da ograniči ili blokira kolačiće.

 

Također koristimo ETag, što je HTTP protokol polja zaglavlja koje se uglavnom koristi za provjeru web predmemorije i omogućavanje učinkovitijeg pregledavanja. Također se koristi u svrhe slične kolačićima. Također koristimo skripte (poput npr. JavaScript koda) i komponente (poput dodataka za preglednike poput Adobe Flash) koje se koriste za generiranje web stranica i za automatizaciju računalnih procesa. Skripte, poput JavaScript-a, možete onemogućiti putem preglednika (pogledajte postavke preglednika).

 

3.3 Podatke o vama prikupljamo putem trećih strana

 Mi koristimo Google Analytics’ . Podaci o publici treće strane, kao što su dob, spol i interesi, za rad s tvrtkama koje prikupljaju informacije o Vašim mrežnim aktivnostima kako bi se pružilo oglašavanje ciljano prema Vašim interesima i sklonostima. Na primjer, možda ćete vidjeti određene oglase na ovoj web stranici ili drugoj web stranici jer ugovaramo ugovor s Googleom i drugim sličnim tvrtkama za ciljanje naših oglasa na temelju podataka koje smo prikupili, uključujući podatke prikupljene automatiziranim sredstvima (kao što su kolačići i web svjetionici). Te tvrtke također koriste automatizirane tehnologije za prikupljanje podataka kada kliknete na naše oglase, što pomaže u praćenju i upravljanju učinkovitošću naših marketinških napora.

 

Možete se odjaviti od automatskog prikupljanja podataka od strane nezavisnih oglasnih mreža u svrhu prikazivanja oglasa prilagođenih Vašim interesima posjetom stranice za odjavu potrošača za Self-Regulatory Principles for Online Behavioural Advertising na http://www.aboutads.info/choices/ i uredite ili isključite svoj Google Display Network reklama’ preferencije na http://www.google.com/ads/preferences/. Budući da su te stranice za odjavu i kontrolu preferencija specifične za pojedinačni preglednik koji se koristi za njezino posjećivanje i jer tom stranicom ne upravlja Poliklinika Krešimir, ne možemo izvršiti odjave u Vaše ime.

 

Da bismo koristili kolačiće i obrađivali Vaše podatke prikupljene korištenjem kolačića, oslanjamo se na Vaš pristanak. U bilo kojem trenutku možete povući svoj pristanak u cijelosti ili u dijelovima podešavanjem svojih postavki na odgovarajućoj poveznici koja se nalazi na web stranici Poliklinke Krešimir pod nazivom “Postavke kolačića”.

 

Kome će se prenijeti moji osobni podaci?

Vaši osobni podaci mogu se koristiti samo za poslovanje Poliklinike Krešimir. Ne prodajemo ili na bilo koji drugi način otkrivamo osobne podatke o posjetiteljima naše web stranice trećim stranama, osim kako je opisano u nastavku: 

 • pouzdanim tvrtkama ili osobama da obrađuju Vaše podatke za nas, na temelju naših uputa i u skladu s važećim propisima o privatnosti podataka;
 • davateljima usluga koje smo zadržali za obavljanje usluga u naše ime;
 • tvrtkama,organizacijama ili pojedincima izvan Poliklinike Krešimir ako imamo opravdan razlog da vjerujemo da je pristup, uporaba, čuvanje ili otkrivanje podataka razumno potrebno za:
 • izvršavati i provoditi ugovorne uvjete;
 • ispuniti bilo koji mjerodavni zakon, propis, pravni postupak ili izvršni vladin zahtjev;
 • otkriti, spriječiti ili na drugi način riješiti prijevare, sigurnosne ili tehničke probleme;
 • zaštititi od štete prava, imovine ili sigurnosti Poliklinike Krešimir, naših korisnika ili javnosti, kako to nalaže ili dopušta zakon;
 • regulatornim agencijama ili agencijama za provođenje zakona, ako vjerujemo u dobroj vjeri da prema zakonu to moramo otkriti u vezi s otkrivanjem zločina naplatom poreza ili carina, kako bismo se pridržavali bilo kojeg mjerodavnog zakona ili naloga suda za nadležnu nadležnost ,ili u vezi sa pravnim postupkom;
 • trećim strankama kao dio spajanja, pripajanja ili bankrota, u slučaju da prodamo ili prenesemo cijelokupno ili dio poslovanja ili imovine (uključujući stečaj)
 • Hoće li se moji podaci prenijeti izvan Europske unije?
 • Vaši osobni podaci mogu se prenijeti izvan EU-a u slučaju da se jedan od gore navedenih primatelja nalazi izvan EU-a i samo u zemlje za koje:

 

Europska komisija donijela je odluku o adekvatnosti (što jamči da se u toj zemlji nudi odgovarajuća razina zaštite osobnih podataka);

dali ste izričit pristanak;

osigurane su odgovarajuće zaštitne mjere, poput standardnih klauzula o zaštiti podataka (koje se mogu naći na https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outsideeu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en ili Privacy Shield Certification (tvrtke koje imaju koristi od ove certifikacije mogu se naći na https://www.privacyshield.gov/list

Prava koja imate nad svojim osobnim podacima

Imate pravo tražiti: 

 • pristup Vašim podatcima;
 • ispravljanje Vaših podataka;
 • ograničavanje obrade Vaših podataka;
 • povlačenje Vašeg pristanka u bilo koje vrijeme kako je gore objašnjeno;
 • brisanju Vaših podataka.

Također imate pravo žaliti se nadležnom nacionalnom tijelu za zaštitu podataka u slučaju da se ta prava ne poštuju. Pregled nacionalnih tijela za zaštitu podataka dostupan je na sljedećoj poveznici: http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080

 

Veze do drugih web mjesta

Može se dogoditi da dajemo linkove na druge web stranice radi Vaše udobnosti i informacija. Ako slijedite takve poveznice, ova Obavijest o kolačićima više se neće primjenjivati. Te web stranice mogu imati vlastitu obavijest o privatnosti ili pravila koja preporučujemo da pregledate ako posjetite bilo koje povezane web stranice. Nismo odgovorni za sadržaj povezanih web stranica ili njihovu upotrebu.

 

Izmjene ove obavijesti o kolačićima

Prepoznajemo da je transparentnost trajna odgovornost, pa ćemo redovito pregledavati ovu Obavijest o kolačićima. Uvijek ćemo ažurirati ovu Obavijest o kolačićima na našoj web stranici, pa je pokušajte pročitati kad posjetite web stranicu.

 

Vaša Poliklinika Krešimir