Kada vas muče bolovi, svakodnevni život pati. Patite li od čestih glavobolja, bolova u cijelom tijelu ili nekoj određenoj točki, obratite nam se s povjerenjem.

Liječimo bol akupunkturom i blokadom takozvanih trigger točki. Iako može imati velike posljedice, o boli još uvijek malo znamo. Neugodna je i fizički i emocionalno, a utječe i na našu sposobnost obavljanja zadataka na radnom mjestu, kod kuće ili u društvu. Premda bol može biti i dugotrajna, nikada ne treba odustati od njenog liječenja.

Osim lijekovima, bol se može rješavati i alternativnim terapijama poput akupunkture, akupresure i masaže, ovisno o potrebama svakog pojedinog bolesnika.

U Poliklinici Rotim se svakom pacijentu pristupa individualno s izborom najbolje i najuspješnije metode liječenja boli ovisno o etiologiji iste, a pomoću detaljnog pregleda, dijagnostike i terapijskih postupaka.

 

 

Ambulanta za bol

U ambulanti za liječenje boli glavni je cilj riješiti svaki problem koji pacijentu stvara bol i onemogućuje mu kvalitetan život. Tim uključuje anesteziologe, neurologe, kirurge, terapeute i medicinske sestre koji zajedno stvaraju plan liječenja prema potrebama pacijenta. Kada lijekovi nisu dovoljni, kombiniraju se s drugim tretmanima. Tada se koriste lokalni anestetici, kortikosteroidi, blokovi živaca, fizikalna terapija, električna stimulacija te psihološko savjetovanje, a sve s jednim ciljem – olakšavanje boli i normalan život pacijenta.

 

 

Pregled i mišljenje anesteziologa prije operacije.

Pripremate li se za operaciju, potrebno je obaviti pregled anesteziologa. Iznimno je važno detaljno i iskreno odgovoriti na sva pitanja o bolestima, lijekovima, alergijama i navikama poput pušenja, alkohola i opojnih sredstava. To će pomoći u odabiru najboljeg načina anestezije za vaš organizam. Naravno, možete postavljati svoja pitanja na koja ćemo rado i iscrpno odgovoriti.

Za preoperativni pregled potrebno je donijeti:

  • laboratorijske nalaze ne starije od mjesec dana: kompletna krvna slika, natrij, kalij, ureja, kreatinin, šećer, jetrene probe, koagulogram
  • dokumentiranu krvnu grupu
  • EKG nalaz ne stariji od mjesec dana
  • RTG sliku srca i pluća ne stariju od šest mjeseci (iznimno: ne treba za djecu i inače zdrave mlađe osobe)
  • medicinsku dokumentaciju vezanu uz operacijski zahvat za koji se priprema
  • prijašnju medicinsku dokumentaciju

 

Ako nemate sve potrebne nalaze, možete ih obaviti kod nas.

 

Zanima li vas ova tema, trebate li pomoć naših stručnjaka ili se želite naručiti na konzultacije? Ostavite nam vaš kontakt, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem roku.